مسجد وکیل در همسایگی بازار و حمام وکیل قرار دارد که در کنار هم مجموعه وکیل را تشکیل میدهند. مسجد وکیل در بخش غربی بازار و در انتهای راسته شمشیرگرها واقع شده است و حدود 100 متر نیز با حمام فاصله دارد. وسعت زیاد این بنا به همراه زیبایی و اصول معماری بهکاررفته در این مسجد، باعث شده تا از آن، به عنوان یکی از بناهای محبوب شیراز یاد کنند. این بنای زیبا در فهرست آثار ملی قرار دارد.
این مسجد بر طبق بافت معماری سنتی این مرز و بوم در یک مجموعه اجتماعی قرار گرفته و هماهنگی زیبایی را در پیوند دین و دنیا، به وجود آوردهاست. کاشی کاری صحن و ایوانهای شمالی و جنوبی نیز بسیار زیبا و از انواع هفت رنگ و معرق میباشد.
مسجد وکیل، حمام وکیل و بازار وکیل عماراتی از همان دوران به جای ماندهاند که به مجموعه وکیل شهرت دارند. متون تاریخی حکایت از این دارند که مسجد وکیل توسط حسین علی میرزا فرمانفرمآ، پسر فتحعلیشاه قاجار، مرمت شده است. قسمتی از کاشیکاریهای طاقها نیز توسط اداره حفاظت آثار باستانی مورد بازسازی قرار گرفتهاند.
مسجد وکیل در سفرنامه به سوی اصفهان پیرلوتی (Pierre Loti)، نویسنده و جهانگرد فرانسوی، اینگونه معرفی شدهاست: « امروز خوشبختانه موفق شدم وارد مسجد کریم خان شوم بیشبهه اگر مدتی در این جا بمانم به همه محلهایی که دخول به آنها اکنون به طور کامل برایم ممنوع است، وارد میشوم. مردم این شهر نسبت به من بسیار ملایم و مهربانند. خطوط و نقوش معماری مسجد، ساده و بیآلایش است، ولی در همه جا، میناکاری و رنگهای سبز و قرمز دیده میشود و این تجمل به حد افراط رسیده است هیچ قسمتی از دیوار را نمیتوان یافت که به دقت میناکاری نشده باشد. اکنون در کاخی لاجوردین و فیروزه فام هستیم.»
شیراز، خیابان لطفعلی خان زند، خیابان طالقانی، کوچه ۵
0 نظر